Home  /  Modele Seat  /  Pareri despre Seat Leon  /  Review Seat Leon 1M

Seat Leon 1 1.6 16v AZD

Verdict recomandat

Review Seat Leon 1M


Fabricat in anulAni de folosireKilometrii la cumparareKilometrii parcursi
2002187.0005.000
Impresie generala
Am dorit o masina din clasa compacta intr-un buget de ~4000E dar totusi cu un design cat de cat modern. Initial pusesem ochii pe un golf, dar cand am vazut liniile de design SeatLeon si am aflat ca are acelasi sasiu si in mare aceleasi piese ca si Golf am zis ca e o alegere buna.
In principiu are un comportament destul de bun pe sosea(mai sportiv ceva ca si un golf din cate am observat si auzit) avand in vedere tehnologia din acea vreme.
Consumul mixt e undeva la 7% -7.5% asta in conditiile in care merg destul de lejer cu ea, in orasul Zalau(unul destul mic) 8 - 8.5% , iar exterior aprox 6% 6.5 %. Cei 105 cai putere sunt destui pentru un om normal, nu zboara dar nici nu te lasa la greu. Pentru un benzinar are un consum destul de bun, avand in vedere si costurile relativ mici de intretinere.
Eu am echiparea de baza Stella(geamuri electrice si clima manuala), dar probabil ca mi-ar fi placut una cu mai multe dotari, doar ca si aceasta parte are doua taisuri: mai multe electronice/senzori , evident mai multe probleme. Pentru iarna recomand roti pe R15x195, dar vara, pentru o buna stabilitate pe sosea evident R16 sau R17.
Probleme
La achizitie am facut kit distributie+pompa de apa , filtru aer, filtru ulei, filtru benzina si 4 L ulei, cost total aprox 1100 lei. Probleme am avut cu bobinele de inductie, si din cate am inteles, la motorul 1.6 AZD dezvoltat de VW, sunt destul de frecvente aceste probleme, din cauza bujiilor care sunt folosite prea mult timp si se intampla sa se arda bobinele de inductie. Avand 4 bobine , 150 lei una => 600 ron si cam 150 lei toate bujiile, ambele fiind Bosch.
Cel mai bun lucru e faptul ca intretinerea e relativ ieftina, nu apar probleme ca si la diesel cu turbina, injectoare, volanta. La ce te poti astepta la un benzinar e :
- bobine inductie arse
- sonde lambda (cost 200-300 ron), are doua sonde
- segmentare in cazul in care motorul e foarte uzat, sau schimbarea garniturilor de la supape
Service
La serviceul unui amic din Zalau
Nota service
9

Confort8
Performanta7
Consum8
Cost intretinere9
Fiabilitate9
Service8
Sentimental9
Merita banii9
Scor
8,38
Imagini masina