Home  /  Modele Renault  /  Pareri despre Renault Megane  /  Megane 1,6 16V, 2001.

Renault Megane I 1.6 16V

Verdict recomandat

Megane 1,6 16V, 2001.


Fabricat in anulAni de folosireKilometrii la cumparareKilometrii parcursi
2001685.00050.000
Impresie generala
Starea generala este buna, motorizare suficienta pentru intrebuintarile de zi cu zi. Din pacate vechimea isi spune cuvantul; nu are acelasi comportament la drum ca o masina noua. Suspensia este moale iar nivelul de zgomot ridicat. Spatiul pe locul din spate este cam mic, mai ales ca sunt inalt iar in spatele meu nu mai are loc aproape nimeni. Scaunele sunt varianta standard, foarte confortabile, nu am de ce sa ma plang. Portbagajul este incapator, iar la nevoie se poate rabata bancheta din spate, marind astfel spatiul de depozitare. Suportul pentru pahare este in relieful interior al capacului de la torpedou, deci acesta trebuie deschis; in aceasta situatie pasagerul din dreapta nu prea mai are loc de picioare, iar daca esti in deplasare ai sanse sa se verse continutul paharului inauntru. In afara de reparatiile periodice de intretinere, nu am avut mari probleme cu ea. O problema a fost inlocuirea casetei de directie, lucru care nu cred ca ar fi trebuit sa se intample.
La capitolul fiabilitate sta bine. Reparatiile au fost mai mult legate de intretinere, fara problem mari cu exceptia casetei de directie. Cred ca in curand o sa schimb si servo-frana. Consumul este de ~6 la 100 in afara localitatii; destul de bun dupa parerea mea, tinand cont de vechimea masinii. In oras consuma cam 9 la 100.
PRO SI CONTRA...
PRO: Masina fiabila, comoda, consum scazut pentru motorizarea ei. Suficient de puternica pentru drum lung dar si in oras.
CONTRA:masina de constructie veche, izolatie fonica proasta, suspensii prea moi. Nu are sisteme de control tip SIPS, EPS ...etc. Dupa o perioada, oricat bani investesti in masina, tot incepe sa scartaie cate ceva.
CONTRA: masina de constructie veche, izolare
Probleme
Fara probleme majore, am inlocuit odata caseta de directie lucru care a costat in jur de 4000 lei iar cat de curand o sa inlocuiesc si servofrana....(cine stie cat o sa coste si asta...).
Service
SERUS,
Nota service
10

Confort6
Performanta7
Consum9
Cost intretinere8
Fiabilitate9
Service10
Sentimental7
Merita banii7
Scor
7,88