Home  /  Modele Peugeot  /  Pareri despre Peugeot 406  /  Ce inseamna o masina franceza...

Peugeot 406 2.0 HDI

Verdict recomandat

Ce inseamna o masina franceza...


Fabricat in anulAni de folosireKilometrii la cumparareKilometrii parcursi
20021240.00025.000
Impresie generala
Nu intamplator am spus \"ce inseamna masina franceza\" in cazaul de fata putem vorbi cu incredere de Peugeot 406 hdi adica 1997 cmc, si 107 cp. Nu este o masina pe care o putem pune pe ultimul loc in clasametul marcilor frantuzesti,dar nici pe primul. Motorul 2.0 hdi se pare ca este unul dintre acele sclipiri ale Peugeot precum si 1.9 dci de la Renault.
Este o masina destul de ieftina la achizitie dar totusi destul de scumpa la intretinere, electronica este destul de multa si costisitoare. Puncte forte pe care le detine aceasta masina este ca pe modelul 2002 se poate gasi un motor extrem de fiabil,iar cutia de viteze (vorbim aici despre cea marsalierul in dreapta fata) este extrem de bine construita cu un cuplu motor intalnit la putine motoare diesel cu aceleasi caracteristici.Ca sa fiu mai explicit ex. in treapta a V-a la 3000 r/min. 150 km/h Fix, iar \"pedala\" mai este... pentru impatimitii de viteza. La capitolul stabilitate pot sa spun ca este suficient de bine calculata incat sa indraznesti sa abordezi intr-un mod mai agresiv curbele fara ca sa te treaca emotiile, suspensia e moale ceea ce confera un plus suficient de mare pentru confortul pasagerilor.Consumul este unul bun daca primeste combustibil de calitate (menajeaza injectoare) asta insemnand 4.7 l/100 km extraurban in conditii de turatie recomandata undeva intre 2200-2600 r/min. urban 7.7 l/100 km chiar 8.0 l/100 km. Directia este simpla adica bucsa, pivot capat de bara, bieleta antiruliu etc... suficient de ieftine ca sa le poti schimba la timp fara un efort financiar semnificativ functie de pretentii pentru producator.
In ceea ce priveste confortul este foarte demn de amintit ca are tot ce-i trebuie incat sa te faca sa te simti extrem de confortabil cum ar fi: aer conditionat automat, computer de bord, cel putin 2 geamuri electrice, senzori de ploaie si lumina, cotiere individuale pentru scaunele din fata, sonorizare de exceptie JBL chiar si comenzi pe volan in unele cazuri, iar celelalte sunt uzuale: servodirectie proiectoare ceata in barade protectie, inchdere centralizata din cheie...
La capitolul siguranta nu sta rau deloc pentru anul de fabricatie adica 6 airbag-uri,ABS, ESP.
Probleme
Iar acum sa vorbim si despre minusuri, care sunt si ele ca doar nu s-a facut masina perfecta! As aminti aici electronica din volan care este destul de delicata, foarte multe functii electronice intr-un singur modul adica blocul de lumini este dintr-o singura piesa care isi face uzura la maneta de semnalizare ceea ce face ca maneta sa sara peste punctol neutru la revenirea din viraje actionand semnalizare de pe partea opusa, iar asta este una dintre piesele care mie mi s-au parut foarte costisitoare, aprox. 250 EU. O alta problema ar fi afisajul de consola centrala unde sunt afisate temperatura externa, ora,data si restul informatiilor computerului de bord (sunt modele care au si GPS) la fel ca si in cazul anterior este foarte costisitoare, daca se ajunge la inlocuirea acesteia. Si ar mai fi un mic detaliu la capitolul electronica ar fi rezistenta de turatie a aerotermei(ventilatorul de habitaclu) care este un modul cu niste circuite care mai strica, iar ghinionul face ca nu tot timpul se poate schimba componenta arsa, iar inlocuirea lui costa aprox. 100 EU.
Piesele mai sus amintite sun noi iar pretul lor este varianta producatorului deoarece licentele au un pret nesemnificativ mai mic ceea ce m-a determinat sa optez de fiecare data pentru oferta de cea mai buna calitate!
Service
Arad
Nota service
10

Confort10
Performanta10
Consum10
Cost intretinere7
Fiabilitate9
Service10
Sentimental8
Merita banii10
Scor
9,25