Home  /  Modele Opel  /  Pareri despre Opel Astra  /  O stea în clasa ei... Astra H hatch

Opel Astra H 1.7 CDTI

Verdict recomandat

O stea în clasa ei... Astra H hatch


Fabricat in anulAni de folosireKilometrii la cumparareKilometrii parcursi
2005646.00011.700
Impresie generala
Opel Astra este o mașină bună. Chiar foarte bună pentru un gen de conducători auto/cumpărători... Nu este cea mai stabilă mașină din clasa ei, nici cea cu cel mai bun feed-back al direcției, poate nici cea mai confortabilă. DAR... mașina mea este un cărăuș de încredere care îți gâdilă un pic orgoliul la drum lung! Pentru că acest motor, chiar dacă este în versiunea lui cea mai slabă (59kw/80CP), adoră turațiile și autostrada. Este elastic și poate urca până la 5500 rpm fără probleme. Iar dacă alegi să îl utilizezi mai temperat (adică, schimb treaptă superioară la 2900-3000rpm, accelerări constante și temperate, utilizarea frânei de motor), chiar și pentru viteze de croazieră ridicate poate scoate consumuri respectabile - îmi aduc aminte de un drum în Turcia, cu 4 călători și bagajele de rigoare, viteza de coazieră 150-160km/h pe autostradă, 90-100km/h în rest... după 4200km am înregistrat un consum de 4,9 litri/100km. În oraș nu sare de 6,5 litri/100km...
Acum, chiar dacă poate merge și foarte tare... nu spun că atinge 195km/h!!! :))... nu este o sportivă și nu doar din cauza dieselului. Pur și simplu nu se pretează să tragi foarte tare de ea... Se așează bine la drum, și pe curbe stă ok, dar tendința subviratorie este mai accentuată decât la Golf sau Ford. Cu toate acestea nu vă imaginați că nu o puteți ține pe drum... În condiții normale nu aveți probleme, dar dacă o duceți la limită, ei bine aceea limită este un pic mai ușor de găsit la Astra!
Este în schimb o mașină destul de fiabilă, peste competitoarele ei directe și mai bine cotate și este mai ieftin de întreținut. În speță, o revizie (ulei Castrol full sintetic 5w-40 și toate filtrele Mahle, plus manoperă) este sub 400 lei, discuri față/spate și plăcuțe Ferrodo 1000 lei, ATE 1200...

Concluzionând... Astra este o mașină foarte bună, chiar excepțională, pentru mine! Este un mijloc de transport ieftin, de încredere și fiabil, care oferă, în opinia mea, cel mai bun raport calitate/preț. Următoarea mea mașină?... Un break, că acum suntem mai mulți în familie și căruciorul nu încape prea ușor în hatch...
Probleme
Există unele probleme pe care sper să le fi remediat constructorul la modelele mai recente.
Una ar fi calitatea furtunurilor sau proiectarea traiectelor sistemului de răcire al motorului. Acestea cedează și te trezești pe neașteptate fără antigel... (N.B. eu am pățit-o și nu știu cât am mers pe uscat, dar motorul s-a comportat exemplar... pur și simplu la un moment dat nu a mai vrut să accelereze, dar nu a calat și m-a lăsat să merg încetișor mai departe. E mult de atunci și încă merge foarte bine).
A doua problemă ar fi de natură electronică/electrică. Mașina a venit cu multă electronică pe ea și pot apărea erori, martori aprinși în bord etc, dar în fapt să nu existe nicio problemă. Trebuie investigați totuși!
Calitatea de fabricație. Mulți vorbesc, unii din auzite, prea puțini din experiență... dar există diferențe de calitate/construcție între turismele produse pentru vest și cele pentru piețele mai ieftine. Astra mea este SH, proveniență Belgia și încă se ține foarte bine (fără greierași, puține semne de uzură), dar am avut ocazia să conduc 2 modele cumpărate noi de la dealerii autohtoni și cu mai puțini km... ei bine, cu excepția accelerațiilor (ambele au motor 1.7, dar mai potent), nu aș da la schimb mașina mea pe niciuna dintre ele, chiar dacă sunt mai noi și un pic mai bine dotate. Au \"greierași\", zgomote la hayon, buretele de scaunul șoferului s-a mâncat pe alocuri și poți simți niște plastic tare pe la șale (și eu am 100kg, dar la mine e totul ok), iar ruliul este mai accentuat.
În concluzie, un second cu km decenți îți poate aduce zâmbetul de buze de la primul km acoperit spre destinația de concediu!!!
Drum bun!
Service
la Adi, Brașov
Nota service
9

Ultima modificare: 04.12.2012 19:46

Confort8
Performanta8
Consum9
Cost intretinere9
Fiabilitate9
Service9
Sentimental10
Merita banii10
Scor
9,00